Magunkról

 

 

3 éves intenzív építési munkálatok után 2008 december 1. -én nyitottuk meg az ország legnagyobb, de tengeri akvarisztikai témában európai viszonylatban is kiemelkedô méretű, akvarisztikai szakáruházát. A gondos helykiválasztást követôen, amely a gyorsforgalmi úthálózathoz illetve a reptérhez való közelséget is jelenti, a XVII.ker. Csabai út 21. alatti területen kezdôdtek meg a munkálatok 2006-ban. A tengeri részleg tervezésekor több nemzetközi tengeri akvarisztikával foglalkozó testület irányadó szabványait figyelembe vettünk, kivitelezéskor ezeket maximálisan betartva valósult meg a beruházás.
A külön elzárt karantén állomás egymaga 12 m3 tenger vízzel üzemel. Itt olyan innovatív megoldásokat alkalmazzunk, mint az automatikus beszoktató állomás, amely a lehetô legkíméletesebb a tengeri élôlények számára.
A vizes rendszer 6 különálló egymásra épülô medence részlegre tagozódik. A különbözô biotópok saját rendszerben működnek. Elsôdleges cél a tengeri akvarisztika kedvelôit már tenyésztett élôlényekkel ellátni. Olyan tengeri farmokkal, tenyésztôkkel állunk kapcsolatban,akik környezet tudatos aquakultúrákat üzemeltetve védik a korallszirteket, óceánokat. Hangsúlyozva a tenyésztett élôlények alkalmazkodó és ellenálló képességét az akváriumi környezethez, a vadon befogott vagy CITES köteles élôlények akklimatizálásához elengedhetetlen a természet közeli élôhely és táplálék biztosítása, több éves munkával és olyan gyártókkal mint az Ocean Nutrition, DT's Plaktonfarm (élô plankton gyártó), akik élen járnak kutatásban, speciális korall és hal eleségekkel segítenek az akvaristáknak.
A tengeri akvarisztika technikai hátterét biztosító gépészet a vízminôség, életkörülmény fenntartása miatt kivételes fontosságú, az általunk forgalmazott termékek nyúzó próbáját magunkra vállalva, folyamatos visszajelzésekkel támogatjuk szállítóinkat. A Blau, Ruwal fölözôk és reaktorok működési garanciával kerülnek értékesítésre.
Sós vízrôl beszélve a tengeri sók, adalékok, nyomelemek a következô márkák választékból mint a Red Sea Fishfarm, Carib Sea Inc., Marine Enterprises, Reef Star a természeteshez közeli állapot fenntartásában segítenek.
Magunkra nézve kötelezô az állandó monitorozása, tesztelése a vízminôségnek photometerekkel.
Bizonyos tesztek mára már kutatási feladatokká növik ki magukat, így a mikroszkópos vizsgálatok, konzultációk külföldi gyártók laboratóriumaival mint az INVE vagy Aquarium Münsterrel elengedhetetlenné válik, gondoljunk a baktériumok rezisztenciájára példaként.
Elsôdleges az akvarisztika iránt érdeklôdôknek teljes körű megoldást nyújtani és nem csak egyszerű kereskedôként eladni árukat, hiszen az élet nem lehet csak egy termék.

 Top

Kapcsolat

Cím:
1173 Budapest,  Csabai út 21.
Magyarország

Telefon:
+36 30 55 22 660

E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fizetési módok

 

payment methods2